Betöltés alatt... Kérem várjon...

Aroma diffúzorok

Illóolajok

Hirlevél feliratkozás


Termékeinkről

AromaCare – innovatív technológia és varázslatos formavilág találkozása az aromaterápia élvezetéért

 

Az illatok, aromák folyamatosan körülvesznek minket, például amikor zöldfűszereket aprítunk a vacsorához, az illattól szinte azonnal megéhezünk. Reggelente már pusztán a kávé karakteres, aromás illatától élénkebbek leszünk. Tavasszal, az aznap szedett orgona illata betölti a szobát könnyed, édeskés illatával rögtön jóérzéssel töltve el a szobában lévőket. Röviden, erről szól az aromaterápia!

Az ember több ezer éve hasznosítja a különböző növényekből kivont illatanyagokat a gyógyításban és az egészségmegőrzésben és manapság az aromaterápia újra reneszánszát éli. Egyrészt, egyre több inger ér minket a mindennapokban, ezért a stressz, mint eredendő ok szinte minden fizikai és lelki probléma mögött ott áll. Másrészt, mivel rohanó világunk egyre dinamikusabb és komplexebb, talán még soha nem volt ennyire szükségünk egy olyan holisztikus, átfogó, ámde egyszerű, mindennapi megoldásra, mely segítségével megőrizhetjük egészségünket és javíthatunk életminőségünkön. A modern kor problémáira az aromaterápiában találhatunk egyszerű, könnyű és természetes megoldást mely test és lélek egészét kezeli és annak harmóniájára törekszik.

Ősi megoldás, innovatív technológia

 A hagyományos illóolaj párologtatással ellentétben - mely hevítéssel károsítja az illóolajok kémiai vegyületeit – diffúzoraink, fejlett ultrahangos technológiát használnak és megóvják az illóolajok értékes tulajdonságait. Az így keletkezett úgynevezett „hidegpárlatok” néhány pillanat alatt, a nagyobb helyiségeket is varázslatos illattal töltik be. Felfrissíthetjük a levegőt, megelőzhetjük az influenza vagy a nátha terjedését, hangulatos és nyugodt légkört teremthetünk gyermekeinknek vagy akár alkotásra sarkalló környezetet is biztosíthatunk magunknak. Az erre alkalmas illóolajok választásában, pedig naponta friss tippekkel és receptekkel segítünk önnek közösségi oldalunkon.

ra-011n-14-.jpg

Formavilág és színterápia

Aromadiffúzora a szoba éke lesz, hiszen mindegyik modell letisztult és rendkívül esztétikus formavilágával valóban magával ragadó látványt nyújt, valamint, hogy a feltöltődés igazi élmény legyen a legtöbb modell, váltakozó színű led fénnyel van felszerelve, így hangulatos színeivel fényterápiaként is szolgál. A fény megállítható egy színárnyalaton, vagy használható folyamatos színváltó módban, de ki is kapcsolható. A készülék praktikusan, éjjeli fényként is alkalmazható.

sziv-rv-ny-v3.jpg

Dekoratív légtisztító, párásító, aromadiffúzor

Készülékeink nem csupán esztétikusak, de az illóolaj molekulák legoptimálisabb szétosztására tervezték őket. Apró vízgőz cseppeket és illóolaj molekulákat juttatnak a levegőbe így egyesítve a párásító és légtisztító berendezések előnyeit. A párásítás javítja a levegő minőségét és enyhíti a légúti problémák tüneteit, jót tesz a bőrnek (hidratál), gátolja az allergének és baktériumok terjedését és semlegesíti a füstöt illetve az áporodott, állott levegőt.  Éppen ezért munkahelyekre is ajánlott, kiemelten a téli időszakban.

ra-055-8-.jpg

Biztonságos pihenés

Az illóolaj gyúlékony anyag, ezért fokozott figyelmet igényel, gyermek, csökkent értelmi képességű felnőtt csak felügyelet mellett használhatja. A diffúzor alkalmazásánál azonban nem kell tüzet gyújtani, így elkerülhető a tűzkár, az égés és a forrázás is. Sőt, aromadiffúzorát nyugodtan bekapcsolva hagyhatja, hiszen beépített vízszint érzékelővel van ellátva: amennyiben elfogy a készülékből a víz, automatikusan kikapcsol. Azon kívül, hogy a párásítás erőssége állítható, egyes modelleken a párásítás időintervalluma is választható. Nem kell felügyelnie, legfeljebb csak gyönyörködnie készülékében.

ra-080-1-.jpg

A minőségi illóolaj jelentőségéről

Egy dolgot azonban semmiképpen sem szabad szem elől tévesztenie: a párologtatókba és diffúzorokba kizárólag 100% természetes, oldószermentes, bevizsgált illóolajat ajánlatos használni! Az oldószeres illóolajok károsíthatják, a készüléket valamint hatásuk nem egyezik a 100% természetes, tiszta illóolajéval. Webshopunkban található Naturol illóolajcsalád már 21 éve foglalkozik 100% tisztaságú, természetes illó- és bázisolajok készítésével melyek koncentráltan tartalmazzák az adott növény hatóanyagát, higítatlanul, ezért bátran ajánljuk használatukat! A Naturol termékcsalád teljes palettája, mind a 21 illóolaj megtalálható az aromacare.hu oldalán.

 

naturol-ill-olajok.png

 

FIGYELMEZTETÉS!

Az illóolajok természetes módon biztonságosak és kevés nem kívánt mellékhatásuk van, ha van egyáltalán, azonban érdemes odafigyelnünk pár apróságra. Külsőleg használatosak! Bőrön való felhasználás előtt alkarunk belső bőrére cseppentsünk 1-2 csepp illóolajat és dörzsöljük be. Ha nem jelentkezik néhány óra elteltével viszketés és pirosodás, biztonságosan használhatjuk masszírozáshoz, fürdéshez és borogatáshoz is. Gyermekek elől gondosan zárja el! Tárolja hűvös, fénytől védett helyen! Higítatlanul ne használjon illóolajat a bőrén! Kérje ki orvosa véleményét, mielőtt illóolajat használna, amennyiben várandós vagy orvosi kezelés alatt áll!